Vážení zákazníci, kamenná prodejna bude od pátku 29.3. do pondělí 1.4. uzavřena. Děkujeme za pochopení, tým Nikl.

Jak dlouho vařit boilies v páře?

#894 19. 1. 2010

Štefan Božík: Dobrý deň, chcel by som sa spýtať na časový rozsah naparovania boilies s cielom dosiahnúť optimálnu tvrdosť gúl s prihliadnutím na zloženie jednotlivých vašich mixov ( či je do nich ešte potrebné pridať určité množstvo albuminu a koľko alebo niečoho podobného alebo či vaše mixy takúto tvrdnúcu prśadu obsahujú), nakoľko varením sa uvolňuje do vody značné množstvo tekutých prísad a túto sezonu by som chel skúšať takto pripravené boilies, pretože varené a z atraktívnené nie je predsa to isté ako naparované. Ak s tým mate nejaké skúsenosti, tak by som bol velmi vďačný za rady. Napr. koľko minút treba na 20 mm boilies, koľko na 24 mm... pretože aj pri varení 1:30 min nebude mať 30 mm boilies takú tvrdosť ako rovnaký čas varené 20 mm a čím dlhsie sa varia, tým menej v nich ostáva toho dobrého. Určite to skúsim s menším množstvom mixu, ale veď prečo sa najprv nespýtať. Ďakujem za odpoveď

Nikl Team

Dobrý den Štefane,

do našich mixů nemusíte přidávat žádný albumin, či jiná pojiva. Pokud do mixů nepřidáte žádné jiné přísady mixy, jsou připraveny k rolování. Je důležité, abyste boilies po vaření ještě nechal minimálně 24- 48 hodin prosušit. Když půjdete na ryby ještě s teplým boiliesem a budete chtít kobrovat, budou se Vám boiliesy při letu trhat.
Boilies můžete vařit ve vodě nebo vařit v páře. Zkoušeli jsme obě varianty a zodpovědně můžeme tvrdit, že kapři příjímali boilies se stejným výsledkem. Nemyslíme si, že je tak velký rozdíl mezi vařením a napařováním.
Co se týče délky vaření. Na veřejnosti je zažitý trend sledovat stopky, jak boilies vařit přesně na sekundu. Nebojte se když boilies necháte o pár sekund, půl minutky nebo minutku déle ve vodě či v páře. Ani Vy, ani kapři nepoznají rozdíl. Neporadím Vám jak dlouho vařit nebo pařit boilies. Každé těsto je jiné. Vyzkoušejte si sám jak dlouho boilies vařit. Při prvním vaření například průměru 20 mm si po dvou minutách boilies vytáhněte na prkénko a rozkrojte jej nožem. Když bude těsto provařené až na samý střed, je boilies hotový. Vy budete vědět, že tento průměr z tohoto mixu musíte vařit dvě minuty. Když boilies bude po rozkrojení uprostřed syrový, nechte jej ještě chvíli vařit. Po chvíli zjistíte, že boilies příště musíte vařit například dvě a půl nebo tři minuty.

Přejme pěkný den!

Návrat na přehled dotazů