V pátek 26.4. od 8:30 do 13:00 bude prodejna z technických důvodů uzavřena.

Mražené boilie vs. hotovky?

#1063 7. 2. 2010

Kajka: Mraženky versus. hotovky. Zdravím Vás všechny, při čtení zahraničních článků zjišťuji, že hodně známých a uznávaných kaprařů, převážně z Anglie chytá pouze na hotovky. I p. Nikl uvedl ve svém článku, že tento trend se k nám blíží.Jaký na to máte názor a myslíte si, že mraženky nachytají více ryb, než hotovky? Hlavní výhodu hotovek vidím v bezproblémovému uskladnění a co je navíc v hotovkách je konzervant a je otázka, jestli kaprům vadí?Děkuji za odpověď.

Nikl Team

Dobrý den,

trend budoucího přechodu většiny rybářů na hotové boilie je dnes již neoddiskutovatelný. Tak, jako v minulosti přecházeli rybáři od míchání surovin doma na komerčně prodávané hotové boilie mixy a později z mixů na mražené boilie, tak očekáváme v budoucnu přechod i na hotové boilie.

V Anglii a některých jiných státech Evropy tento trend již postoupil do fáze, že nejvíce rybářů chytá právě na hotové boilie. A právě z toho důvodu se k nám dostávají zprávy o tom, že spoustu uznávaných kaprařů loví s hotovým boilie a mají dobré výsledky.

Myslíme si, že čerstvé mražené boilie je srovnatelné s kvalitními hotovkami. Dřívější zavrhování hotového boilie a řeči o jeho dlouhodobější nefunkčnosti pramenily pouze z dřívější nabídky - velká většina nabízeného hotového boilie byla složena z podřadných mixů s enormním dávkováním tekutých atraktorů a s přehnaně velkým množstvím konzervantů. Ne, že by na takovéto boilie nešlo kapry nachytat, ale rozhodně se jejich funkčnost nedala rovnat s mraženým boilie.

Dnešní metody a moderní a kvalitní suroviny již nabízejí mnohem více prostoru pro vytvoření opravdu velice kvalitního hotového boilie. I my již pár let laborujeme a snažíme se vytvořit jedinečně hodnotné hotové boilie - a máme pro Vás dobrou zprávu - v brzké době na trh uvedeme vlastní hotové boilie, které se dle nás dá kvalitou srovnat s čerstvým mraženým boilie.

Pokud vše shrneme, jsme přesvědčeni, že pokud se vývoj hotového boilie neuspěchá, použijí se prvotřídní suroviny a malé množství kvalitního konzervantu, bude výsledné hotové boilie ve výsledku stejně hodnotné a stejně funkční jako čerstvé mraženky.

Přejeme pěkný den, Nikl team.

Návrat na přehled dotazů