Jak zatraktivnit pelety?

#1256 2. 3. 2010

Luboš Major: Dobrý den, přátelé rybáři.Ač pokročilejšího věku jsem kaprař-skoro začátečník- a potřebuji poradit. Chtěl bych zkusit chytat na Mušově 5,7 na boilies a pelety, jezdím na 2-3 dny. V akci jsem na CHaP Plzeň koupil pelety CSL,Halibut,Robin red Carp, RR Original carp,k tomu olej RR losos carp extra oil a 2x 200ml boilies v dipu Tandem B. broskev/ananas a sladká švestka s dipem.
Doporučte mi prosím, jak dále zatraktivnit
zejména pelety, Použít booster, dip či nějaké těsto? A lze použít s halibutkou pop-up boilies na panáčka, jakou příchuť?
Vaše zboží mohu koupit v OC, Pasteurova. Tam dokoupím pelety 3xl a boilies Krvavé peklo šv./máta, ale o těch jsem se v poradně dočetl dost.
Za odpovědi velký dík. L.M.
Dotaz k produktu: Booster KN

Nikl Team

Dobrý den Luboši,

na Vaši otázku Vám můžeme rovnou říct, že na věc jdete správnou cestou. Pelety jako takové je vhodné zatraktivňovat zejména boostry, tekutými potravami a v letních měsících velmi oblíbenými oleji (rybí, lososový, Robin oil). O nové řadě boostrů bylo již v poradně napsáno mnoho, proto bychom Vás odkázali přímo na stránku výrobku, kde je možné vše dohledat. Znovu bychom rádi připomněli, že je vhodné s boostry experimentovat, zejména co se zalití pelet týče. Popřípadě si různé pelety přesně připravit k použití s konkrétními příchutěmi boilies. Pokud chcete, aby Vám pelety zafungovali u vody ještě rychleji, doporučujeme použít Metod mix. Tím docílíte ještě intenzivnějšího zviditelnění návnady okamžtě po vhození do vody.

Pro samotný lov s peletami je potom vhodné použít obalovací těsto, které mimo jiné prodlouží dobu rozpadu pelety. Použití pop-up s peletami samozřejmě možné je, ovšem doporučili bychom Vám zejména menší průměry cca do 16mm. Nebude na škodu, pokud plovoucí kuličku ještě zlehka okrájíte. Nakonec Vás upozorníme na úskalí použití pelety ve vodě s velkou obsádkou menších ryb. Pokud Vám ryby peletu rozbijí, z panáčka se přirozeně stane nástraha plovoucí, proto je nutné takto upravenou udici častěji kontrolovat. Ovocné a smetanové příchutě pracují dobře v chladnější vodě, „rybí“ příchutě ve vodě teplejší. To ovšem neplatí absolutně a záleží na konkrétních podmínkách.

Přejeme mnoho úspěchů

Návrat na přehled dotazů