Jak správně upravit Tygří ořech?

#1386 15. 3. 2010

olin: Cau kluci.Chtel bych se zeptat na spravny zpusob pripravy tygrich orechu.Ja jsem je namocil na 24h nasledne povaril 30min a ponechal ve vode ve ktere jsem je varil pri pokojove teplote.Ted cekam na utvoreni casto doporucovaneho husteho slemu ve vode ale po 4dnech se nic takoveho nedeje jen tygri orechy zacali pachnout jakoby se zacali kazit kysnout nebo co..Kde je chyba?Dik.
Dotaz k produktu: Tygří ořech standard 6-12 mm

Nikl Team

Dobrý den Oline.

Celý postup jste provedl správně, ale opoměl jste jednu opravdu velmi důležitou věc a tou je přidání dostatečného množství cukru. Na 1kg suchých tygřích ořechů přidejte bez obav 0,5-1kg cukru, díky kterému následně dochází k Vámi očekávané fermentaci, která však bez jeho dodání nemůže začít probíhat.

Cukr přidejte do vody, ve které jej namáčíte ihned na začátku, následně jej ve stejné vodě uvařte a neslévejte, ale ponechte. Pouze v případě potřeby trochu vody přilejte tak, aby byly ořechy stále těsně pod hladinou.

S pozdravem Nikl team.

Návrat na přehled dotazů