Jak docílit toho, aby kuličky při kobrování nepraskaly?

#2115 8. 8. 2010

radim: Chci se zeptat co mam změnit při vyrobě boiles ,když mě při hazení kobrou praskaji kuličky. Většinou na zakladě ptačiho zobu někdy i na masovem zakladě. Vařim a 2 dny sušim pak zamrazim. Dával jsem gluten , pšenične kličky bez změny.

Nikl Team

Dobrý den Radime.

Z Vašeho popisu vyplývá, že kuličky sušíte 2 dny a poté zamrazíte. Pokud je používáte ihned po rozmrznutí, zkuste je nechat déle vyschnout. Ideální bude je po uvaření nechat schnout cca.4 dny a teprve potom zamrazit. Výrazně se tak sníží množství vody v nich obsažené a tím by mělo být praskání částečně omezeno.

Druhým řešením je přidání pojiva, nejlépe potom Albuminu ve spojení s Glutenem v množství 5% od každé suroviny. To by mělo plně zabránit nechtěnému praskání při krmení kobrou.

Velmi dobré je také dát boilie před tím, než s ním hodláte krmit, do kýble s čistou vodou z revíru (bez sedimentů atd). Stejně tak si vždy po několika hodech namočte kobru. Je to velmi účinné řešení.

S pozdravem Nikl team.

Návrat na přehled dotazů