Obecné rady pro začátečníka.

#2326 27. 9. 2010

jan wolf: dobrý den,
začínám s chytáním na boilies...1. kdy použít dip na boilies , a kdy použít obalovací těsto..
2. vylučují se navzájem některé kombinace chutí?
je lepší používat dip nebo obalovací těsto stejné chuti jako boilies? (může to být akcelerátor chuti, ale také to může mít opačný účinek..?)
3. jak stanovit správnou vzdálenost boilie od háčku...
předem děkuji za odpověd
honza w.

Nikl Team

Dobrý den Jene.

Odpovědi na Vaše otázky vezmeme pěkně jednu po druhé:

1. Správné určení toho, kdy použít Dip a kdy naopak Obalovací boilie těsto je velmi záludná otázka. Obecně raději nástrahu obalujeme do těsta, ale tehdy, pokud to není možné- velmi daleké a prudké náhozy, kdy potřebujete mít nástrahu co nejmenší a nejlehčí pro dosažení maximální vzdálenosti- nástrahy raději zvýrazňujeme dipováním v Amino-CSL dipu. V ideálních případech ale pro maximální atraktivitu nástrahy kuličky nejdříve několik dní až týdnů dipujeme v dipu a následně obalíme do těsta.

2. Obecně se dá říci, že ideální je vždy používat nástrahu- dip - těsto stejné příchuti. Kombinace příchutí ale může být v mnoha případech také velmi účinná.

3. K tomu, aby mohl háček správně pracovat, je třeba dostatečná vzdálenost boilie od obloučku háčku. Pro začátečníka máme jednoduchou radu- svoji nástrahu umisťujte cca 1cm od obloučku háčku. V budoucnu po získání více zkušeností již budete vědět jak správně tuto vzdálenost přizpůsobovat podmínkám.

S pozdravem Nikl team.

Návrat na přehled dotazů