Příprava tygřích ořechů

#28 7. 6. 2009

Michal Kalousek : Dobrý den potřebuju poradit s úpravou tygřího ořechu ? děkuji za odpověd'
Dotaz k produktu: Tygří ořech standard 6-12 mm, Tygří ořech výběrový 12 mm, Tygří ořech jumbo 10-25 mm, Melasa

Nikl Team

Ahoj Michale,

mnoho rybářů si myslí, že je nutno tygří ořechy vařit, stejně jako kukuřici a jiný partikl. V případě tygřáků toto není potřeba. Naopak, když kapři najdou správně naložené tygřáky, při jejich louskání je mnohem lépe slyšet křupání, které láká další a další ryby. Vařené tak dobře nekřupou. Pojďme tedy k přípravě. Tygří ořechy je potřeba vložit do správné nádoby tak, aby byly max. do 3/4. Poté se zasypou cukrem (0,5–1kg cukru na 1kg ořechů) nebo se zalijí melasou (50–100ml/kg ořechů). Poté se vše zalije vodou (může být vlažná, aby se sladidla lépe rozpustila). Důležité je, aby byly ořechy celé potopené v nálevu. Po 4–5 dnech lze začít ořechy používat k lovu. Takto naložené je můžeš mít klidně měsíc nebo déle. Nezapomeň na to, že musí být stále potopené. Po cca 14 dnech se na hladině udělá bílý povlak. Není to ničemu na škodu, jedná se o kvasinky, které vznikají při fermentaci.

Návrat na přehled dotazů