V pátek 26.4. od 8:30 do 13:00 bude prodejna z technických důvodů uzavřena.

Fermentace kukuřice

#3722 9. 6. 2011

Balek Miroslav: Dobrý den,mam dotaz.Neporadíte mi jak se děla fermentace syrové kukuřice.Jestli máte nějákou zkušenost.Předem moc děkuji.S pozdravem Miroslav B.

Nikl Team

Dobrý den Miroslave,

kukuřici Vám doporučujeme na den naložit do vody s cukrem, druhý den mírně povařit (do rozpraskání zrn) a poté skladovat v uzavřené nádobě na místě se zhruba pokojovou teplotou. Po pár dnech (záleží na počasí atd, většinou 2-3) začne kukuřice mít typický fermentační zápach.

V tomto stavu je pro ryby velmi lákavá (díky silnější vůni). Ani klasická čerstvě uvařená kukuřice však není špatnou návnadou...

Pěkný den, Nikl team

Návrat na přehled dotazů