V pátek 26.4. od 8:30 do 13:00 bude prodejna z technických důvodů uzavřena.

Konzerování boilies

#4033 18. 8. 2011

Jan Jelínek: Dobry vecer pane Nikl,
muj dotaz se vam bude zdat mozna hloupy,ale jelikoz s boilie zacinam tak se zeptat musim.

Pri pouziti tohoto produktu,po suseni boilies(susim asi 3-5 dni),mohu po suseni boilies nasypat do igelitovych pytliku ci kybliku a nechat uzavrene napr u me v dilne?(sucho,pokojova teplota,tma)

Jak dlouho takto muzu boilie skladovat nez ucinky konzervantu pominou?

Predem dekuji za odpoved.S pozdravem Jan Jelínek

Nikl Team

Dobrý den pane Jelínek,

s tímto produktem nemáme osobní zkušenosti, pouze jej distribuujeme. Jsme však přesvědčeni, že po sušení (doporučujeme alespoň 5dní) by mělo být boilies určitě připraveno pro přechování v kýblu či v zatavených pytlících.

Pokud chcete mít jistotu, doporučíme Vám malý trik - na 1kg boilies nasypte do kýblu či sáčku minimálně 200g soli či cukru, která boilies také skvěle konzervuje. Pro naše dlouhodobé výpravy tuto alternativu občas používáme a i při velmi nepříznivém počasí jsme s plísní problémy neměli. Pokud budete navíc boilies skladovat v dílně, jsme si skoro jisti, že Vaše návnady budou v bezpečí.

Pěkný den, Nikl team

Návrat na přehled dotazů