V pátek 26.4. od 8:30 do 13:00 bude prodejna z technických důvodů uzavřena.

Skladování boilies

#4394 28. 11. 2011

Radim: Ahoj,
chtěl bych si doma udělat bobule z vašich mixů,ale můj dotaz zní...po uvaření je nechám vysušit a poté bych je chtěl uskladnit ,ale nemám tak velký mrazák..někde jsem četl že je dobré konzervovat v kbelíku se solí..máte nějakou zkušenost?Kolik soli ? nebu de až moc slané ....?Díky za radu

Nikl Team

Ahoj Radime,

s nakládáním boilies do soli máme dobré zkušenosti a občas takto boilies skladujeme. Důležité však je boilies před zasypáním solí důkladně vysušit - doporučujeme minimálně týden - 10dní, ale jako ideální se nám jeví doba 14ti dní.

Poté můžete boilies nasypat do kýblů či pytlů a zasypat solí. Dle naší zkušenosti je optimální množství zhruba 6kg soli na 10kg boilies, ale čím více soli použijete, tím "bezpečnější" skladování je. Důležité je, aby bylo všechno boilies důkladně obaleno solí.

Sůl z boilies vytáhne zbytky vlhkosti a výborně konzervuje - určitě po dobu minimálně 1 roku.

Boilies určitě příliš slané nebude, po otevření pytlů či kýblů s boilies sůl z boilies oklepete (sůl můžete použít opakovaně) a na jeho povrchu zůstane pouze trochu soli. Té se však nemusíte bát, spíše naopak - sůl je také výborný atraktor (u lidí i zvířat funguje též jako chuťový stimulátor).

Buďte připraven na to, že boilies sušené a následně konzervované v soli bude díky své tvrdosti o něco selektivnější, než úplně čerstvé návnady, ale předpokládáme, že pokud chcete s boilies lovit trofejní jedince, tento fakt oceníte.

Přejeme hodně štěstí, Nikl team

Návrat na přehled dotazů