V pátek 26.4. od 8:30 do 13:00 bude prodejna z technických důvodů uzavřena.

Uchování boilies v soli

#5917 19. 9. 2012

Honza: Zdravim Nikl team chtěl bych se zaptat jaký máte názor na zasolování boilies na uschování.Já mam špatné podmínky na sušení tak bych potřeboval poradit jiné metody uschování.Děkuji za odpověd

Nikl Team

Dobrý den Honzo,

boilies v soli uchováváme velmi rádi, obzvláště na dlouhých výpravách či v situacích, kdy si připravujeme větší nožství boilies před sezonou...

Ideální je návnady vysušit např. týden - 14dní (v závislosti na požadované tvrdosti), ale ne o moc méně, zkrátka boilies musí být dobře vysušené, aby neobsahovalo příliš vody.

Následně stačí boilies zavařit do mikrotenových pytlů - např. po 5kg. Na 1kg suchého boilies stačí zhruba 200 - 300g soli, ale můžete samozřejmě použít i více (pro větší jistotu).

Takto uchované boilies vydrží bez problému i déle než sezonu ve 100%tní kvalitě.

Pěkný den, Nikl team

Návrat na přehled dotazů