V čem je výhodné vaření boilies v páře?

#833 13. 1. 2010

Jan: Mám dotaz ohledně napařování boilies jaké to má výhody a jak dlouho napařovat? Díky za odpověď

Nikl Team

Dobrý den Jane,

na tohle téma se v kaprařských kruzích vedou často diskuze. Jednou za čas vždy někdo vystoupí s tím, že vaření boilies v páře je výrazně lepší než jeho klasické vaření ve vodě.

Je nesporné, že vaření boilies v páře je svým způsobem šetrnější, protože ze struktury návnady se nevyplaví tolik atraktorů. Nicméne podle našich zkušeností tento rozdíl ve funkčnosti a účincích takového boilies nepoznáte. Jako hlavní nevýhodu domácího vaření boilies v páře a taky důvod, proč si své boilies pro naše chytání vaříme také ve (fritovacím) hrnci s vodou.

Domácí výroba boilies asi není pro nikoho příliš libá kratochvíle a asi každý to chce vždy mít "z krku" co nejrychleji. V souvislosti s tím je příprava v boilies v páře velmi zdlouhavá. Než pára dostatečně tepelně upraví celou strukturu kuličky, trvá to i více než 20minut. A to je ve srovnání s cca 90 sekundami vaření ve vodě dost velký rozdíl.

Z uvedených důvodů nepovažujeme domácí vaření boilies v páře za ideální způsob přípravy návnad.

Přejeme pěkný den!

Návrat na přehled dotazů