Gluten a albumin

#8388 2. 8. 2014

jarda: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaká je v porovnání s glutenem účinnost při výsledné tvrdosti boilie ?(třeba když dám glutenu 15 % tak jestli ekvivalentem toho bude třeba 5% albuminu?).
A potom také, kolik by ho bylo třeba když bych chtěl, aby moje boilie i po 48 hodinách ve vodě bylo pořád dosti ve středu tvrdé ?
moc děkuji za případnou odpověď
Dotaz k produktu: Albumin

Nikl Team

Dobrý den,

přímé porovnání glutenu s albuminem není možné. Gluten udělá boilies spíše gumovější, kdežto albumin vyloženě tvrdší. Pokud chcete takto odolné návnady a nástrahy, určitě Vám do mixu (samozřejmě záleží na jeho složení a obsahu rozpustných složek) doporučujeme přidat 3 - 6% albuminu a o něco déle vařit i sušit, aby jste dosáhl ideální tvrdosti.

Pěkný den, Nikl team

Návrat na přehled dotazů