Další trofej pro Honzu Dadáka... - 20. 4. 2009

Není to ani tak dlouho, co jste mohli na našich stránkách vidět prvního fantastického šupináče Honzy Dadáka, kterého ulovil těsně po rozmrznutí na malém svazovém revíru.
Neuplynuly snad ani dva měsíce a od Honzy přišla další skvělá zpráva. Věřte nebo ne, ten chlap v tom pokračuje dál…!

Nyní nechme slovo Honzovi, aby nám mohl podrobněji popsat svůj zážitek.

„Vypravil jsem se na další výpravu na jižní Moravu, do kraje vína a velkých kaprů. Tentokrát jsem si vybral menší svazový stoják, kde jsem zatím ještě nikdy nelovil. Voda se mi velice zamlouvala, a tak jsem se rozhodl strávit tam pár dnů.
Instinkt mi velil zůstat v části, kde se oproti zbytku lokality nacházelo mnoho vázek.
První montáž jsem nahodil k jednomu z ostrůvků a druhý prut pak umístil těsně ke břehu a vlasec vyskládal závěsnými backleady.
Kolem každé montáže jsem rozkrmil asi dvě hrsti boilie a dalšího půl kila rozházel do velkého prostoru.
Dva dny byl úplný klid a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit.
V sobotu těsně před polednem se mi to ale konečně rozjelo. Na prut od břehu, kde jsem měl nastražené dipované 3XL na panáčka s lehce ořezanou oranžovou V-pops.
Od začátku bylo jasné, že se bude jednat o kapra, pro kterou jsem si přijel. Pomalý rozvážný tah dával tušit skutečně velkou rybu…
Po nekonečných 15ti minutách se pod hladinou objevil obrovský lysec. Rozklepaly se mi kolena, ale to už se pomalu položil na hladinu a vklouzl do sítě podběráku.
Neskutečně obézní jikernačka s vahou 18,2kg! Po dvou měsících nový osobní rekord, druhý kapr přes 17kg ze svazové vody a opět na 3XL!
Vítězná sestava se skládala z odolného vlasce, Snag clipu, 180g olova (které po záběru odpadlo a minimalizovalo tak riziko vyříznutí kapra) a měkké šňůrky zakončené fantastickým Longshank Nailerem vel. 8, který pevně vězel ve spodním pysku.
Boilie jsem opět udělal z mixu 3XL, kam jsem navíc přidal 15% skvělé moučky Squid Mehl a aminokomplex 3XL.
Po uvaření jsem hotové kuličky ještě přelil komplexem 3XL a zasypal trochou Squid Mehl moučky… „

Pěkná práce Honzo! Vypadá to, že se změnou boilies se z tebe stává opravdový kaprař… :))

Návrat na přehled zpráv od vody